Werkwijze

1

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bespreken wij het door jou vooraf ingevulde intakeformulier. We kijken naar je huidige eetgedrag en leefstijl, er wordt een lichaams- en gewichtsanalyse gemaakt en er worden realistische doelen voor lange en korte termijn gesteld.

2

Persoonlijk behandelplan

Je houdt gedurende een week een eetdagboek bij. Aan de hand van dit eetdagboek maak ik een voedingsanalyse. Ik kijk welke voedingsmiddelen jou voorkeur hebben, welke voedingsmiddelen je mag blijven gebruiken en welke je beter kan laten staan. Ik maak een aantal voorbeeldmenu’s voor jou op maat zodat je een houvast hebt. Ook leer ik je de juiste producten te kiezen en om lekkere en gezonde maaltijden te bereiden.

In de voorbeeldmenu’s maak ik gebruik van alledaagse producten zoals brood, crackers, granen, zuivel, vlees, vis, groente en fruit. Verder kijken wij naar je persoonlijke situatie en maken ook een haalbare beweegplan op maat.

3

Persoonlijke begeleiding

Ik help je met tips, adviezen en geef je net dat kleine duwtje in de goede richting. Je leert de valkuilen te herkennen en te vermijden in allerlei situaties, zoals op feestjes, tijdens het weekend en op vakantie maar bijvoorbeeld ook bij wisselende diensten. Tijdens vervolgconsulten bespreken we jou ervaringen en resultaten en indien nodig passen we je persoonlijk behandelplan bij.

Dus geen strenge diëten, maar gewoon een gezond voedingspatroon en voldoende beweging. Gecontroleerd gewichtsverlies op een verantwoorde wijze. Op deze manier zul je uiteindelijk leren je eet- en leefpatroon in balans te krijgen en in balans te houden.